Takknemlighet

Som arbeidsgiver eller klient kan du vise takknemlighet til dine ansatte på noen forskjellige måter. Enkelte ting er selvsagt grunnleggende, som å snakke oppmuntrende, fortelle når noen gjorde en god jobb, etc. Andre ting er litt mer "fritt valg", som å betale sma firmagaver til jul eller spesielle feiringer. De fleste ledere gir sine ansatte noe fint til jul, men noen velger i stedet å gi en liten bonus på lønnen. Begge ting er verdsatt av de som jobber for både et tegn på takknemlighet fra lederens side - en hastighet som er verdsatt og gjøre en god jobb.

Det koster så lite

Selv i hverdagen bør vi vise takknemlighet til hverandre. Venner, ektefeller, foreldre og barn, søstre og brødre og gode naboer, bør alle vi være bedre i stand til å se hverandre og vise hver av takknemlighet at vi selv gjør så godt vi kan. Samfunnet blir litt sundere da.

... men gjør så stor forskjell

Små, fine ord; et vennlig smil; en avis utenfor døren, eller litt overraskende besøk fra tid til annen er ting som folk flest virkelig setter pris på. Disse små tingene bidrar til å løfte stemningen og koste svært lite. Ensomhet er en svært utbredt sykdom her i Norge, og det er egentlig ganske lett å kurere, hvis hver av oss bare løfter øynene litt fra bakken foran våre egne føtter.

24 Feb 2018